Gör så här
1. Blanda ihop
kräftköttet med dill, pepparrot, crème fraiche, dillfrö och riven
Västerbottensost till en creme. Smaksätt med salt och peppar.
2. Plocka salladen, skär tomaterna i klyftor.
Finstrimla purjon och marinera den i dijonsenap och olivolja.
3. Halstra abborren i olivolja 3 min på var sida och bygg som en hamburgare.
Vetekrispbrödet:
Dag 1:
Blanda 1 liter vatten med Dinkelvete och 20 g jäst.
Dag 2:
Blanda resten till en smidig deg och låt jäsa 30-40 min. Väg upp i 50-60 g bitar
och rulla dem runda. Låt jäsa på en plåt till dubbel storlek. Grädda i 220ºC 7-8
min.
Dryck:
Till detta passar ett torrt, mycket friskt vitt vin av druvan sauvignon blanc
bäst, men naturligtvis går en ljus lager också bra.
|