Halstrad abborre grab'n go
Ingredienser för 4 personer

600 g abborfilé
1 kruka romansallad
2 dl pillade kräftor
1 krm finhackat dillfrö
1 msk riven Västerbottensost
2 msk riven pepparrot
2 msk Crème fraiche
1 msk hackad dill
2 plommontomater
1/4 purjolök
2 msk olivolja
1 tsk grov dijonsenap

Vetekrispbröd:
1 + 0,5 liter vatten
1,5 kg Dinkelvete
20 + 100 g jäst
1/2 kg vete special
250 g vetekross
250 g mältat vete
30 g salt

Skriv ut denna sida
   

Gör så här
1. Blanda ihop kräftköttet med dill, pepparrot, crème fraiche, dillfrö och riven Västerbottensost till en creme. Smaksätt med salt och peppar.

2. Plocka salladen, skär tomaterna i klyftor.
Finstrimla purjon och marinera den i dijonsenap och olivolja.

3. Halstra abborren i olivolja 3 min på var sida och bygg som en hamburgare.

Vetekrispbrödet:
Dag 1:
Blanda 1 liter vatten med Dinkelvete och 20 g jäst.

Dag 2:
Blanda resten till en smidig deg och låt jäsa 30-40 min. Väg upp i 50-60 g bitar och rulla dem runda. Låt jäsa på en plåt till dubbel storlek. Grädda i 220ºC 7-8 min.

Dryck:
Till detta passar ett torrt, mycket friskt vitt vin av druvan sauvignon blanc bäst, men naturligtvis går en ljus lager också bra.