Gör så här
Grillad potatis:
Koka de oskalade potatisarna mjuka, det tar 20-30 minuter. Häll av vattnet och
låt potatisarna svalna något. Halvera potatisarna och pensla snittytorna med
olivolja. Grilla potatishalvornas snittytor tills de har fått färg. Det tar
cirka 5 minuter på varje sida.
Tomatsalsa:
Halvera tomaterna och kärna ur dem. Tärna tomatköttet fint. Skiva salladslöken
tunt och hacka myntan. Blanda alla ingredienser i en skål. Rör i 5 minuter tills
salsan saftar sig ordentligt.
Gurksallad:
Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Skiva upp gurkan och blanda den
tillsammans med oljan, den hackade dillen och citronsaften. Smaka av med salt
och peppar.
Laxen:
Pensla laxkotletterna med olivolja. Salta, peppra och grilla dem cirka 5 minuter
på varje sida.
Dryck: Det är alltid roligt när ett rött vin är det bästa valet till fisk. Den här
gången är det en ung beaujolais som kniper högsta poäng. Dess friska fruktighet
och mjuka karaktär är perfekt till den grillade laxen med sina gröna tillbehör.
Servera gärna det mjuka & bäriga vinet svalt.
|