Gör så här
1. Sätt ugnen på
250°. Rosta nötterna i en långpanna 5-7 minuter tills de har fått färg. Lägg dem
i en kökshandduk och gnugga bort skalen. Hacka dem grovt.
2. Skölj den färska spenaten och låt rinna av väl eller tina den frysta och
krama ur vätskan ordentligt.
3. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i olja i en stekpanna ca 2 minuter.
Tillsätt spenaten och låt fräsa i ytterligare någon minut. Rör ner nötter,
citronsaft, salt och peppar.
4. Pensla laxkotletterna med olja. Salta, peppra och grilla dem ca 5 minuter på
varje sida.
Servering:
Servera med spenatsalladen och citronklyftor.
Dryck: Ett fylligt & smakrikt vitt
vin med fatkaraktär som också tar upp nötigheten hos rätten. Den som hellre
väljer öl kan prova en inte alltför bränd ale.
|