Grillad tonfisk
Ingredienser för 4 personer

4 skivor tonfisk

Marinad:

1 gul lök
0.5 knippa persilja
1 msk färsk timjan
1/2 dl olivolja
1/2 dl torrt, vitt vin
1 färskpressad citron
salt och vitpeppar

gräddfilsås:
2 dl gräddfil
färska örter, tex basilka, gräslök, persilja

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skala och hacka löken fint, blanda med de övriga ingredienserna till marinaden och smaka av med salt och peppar.

2. Låt fisken marineras 1 tim.

3. Torka av skivorna med hushållspapper, pensla på båda sidor med olja. Grilla dem omkring 5 minuter på varje sida.

Servering:
Servera med en gräddfilssås smaksatt med färska örter och en citronklyfta.

Tonfisk är en fast och matig fisk, som med fördel äts grillad. För lång tid på grillen gör den torr och trist, så var försiktig.

Dryck: Till grillad tonfisk smakar det bra med ett vitt fylligt & smakrikt vin, gärna fatlagrat, men ett mjukt & bärigt rött vin går också utmärkt