Gör så här
1. Fräs löken i
oljan, strö ned saffran och slå på vinet. Låt vinet koka in. Slå i Crème
Fraichen och låt det koka upp.
2. Raspa lite skal av citronen och pressa saften över saffranssåsen. Låt svalna,
och blanda sedan ned yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
3. Hetta upp en grillpanna och smörj in med olja. Dela citronerna på mitten och
ge dem ett vackert mönster i pannan. Torka ren pannan och pensla laxen med olja.
4. Grilla laxen blixtsnabbt, bara så den får ett vackert mönster.
Servering:
Lägg upp den på tallrik med en klick sås och en hög med sallad blandad med
svartrötter och sparris som vänts i god olivolja. Servera också den grillade
citronhalvan att pressa över.
Dryck: Till
detta passar en ljus lager eller ett torrt vitt vin ur smaktypen druvigt &
blommigt eller fylligt & smakrikt.
|