Gör så här
1. Låt laxskivorna ligga framme i rumstemperatur och ansa sockerärterna. Laga
béarnaisesåsen ».
2. Koka upp sockerärterna i lättsaltat vatten i en rostfri kastrull. Täck med
lock och tag kastrullen av plattan.
3. Grilla laxen på grillen eller i het grillpanna. Tiden beror mycket på hur
tjocka skivorna är. 2 cm tjocka skivor skall inte grillas mer än 2 minuter per
sida. Låt sedan skivorna vila ytterligare 1 minut.
Servering:
Servera laxen med tillbehören.
Lax skall alltid värmebehandlas i underkant för att inte bli torr och förlora
sin smak. Rätt grillad blir den saftig och du kan njuta av all den fina smaken
som går fint samman med lättkokta primörer som exempelvis sockerärter.
Dryck: Ett vitt,
torrt vin ur smaktypen fylliga & smakrika passar utmärkt till denna rätt.
|