Grillad lax med béarnaisesås och sockerärter
Ingredienser för 4 personer

4 skivor lax à 150 g
100g sockerärter
1 sats
béarnaisesås »

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Låt laxskivorna ligga framme i rumstemperatur och ansa sockerärterna. Laga béarnaisesåsen ».

2. Koka upp sockerärterna i lättsaltat vatten i en rostfri kastrull. Täck med lock och tag kastrullen av plattan.

3. Grilla laxen på grillen eller i het grillpanna. Tiden beror mycket på hur tjocka skivorna är. 2 cm tjocka skivor skall inte grillas mer än 2 minuter per sida. Låt sedan skivorna vila ytterligare 1 minut.
Servering: Servera laxen med tillbehören.

Lax skall alltid värmebehandlas i underkant för att inte bli torr och förlora sin smak. Rätt grillad blir den saftig och du kan njuta av all den fina smaken som går fint samman med lättkokta primörer som exempelvis sockerärter.

Dryck: Ett vitt, torrt vin ur smaktypen fylliga & smakrika passar utmärkt till denna rätt.