Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Salta och peppra gösfiléerna. Lägg dem på en smord
ugnssäker form. Riv chokladen över fisken.
2. Skär frukterna till salsan i mindre bitar. Blanda dem med resterande
salsaingredienser.
3. Tvätta potatisarna (de behöver inte skalas) och skär varje potatis i klyftor.
Vänd dem i olja och lägg dem i en ugnssäker form. Salta. Stek potatisarna mjuka
i ugnen, i 20-30 min.
4. Stek fisken i ugnen i 5-10 minuter. Fisken är färdig när fiskköttet är vitt.
Servering:
Servera fisken med fruktsalsa och klyftpotatis.
Att choklad kan användas som en krydda i maten är för oss
ganska nytt, men inte desto mindre spännande för det. Tänk på att använda en mörk choklad med max 75%
kakaohalt, en mörkare choklad än så tar lätt över hela rätten och tillför en
alltför bitter smak.
Dryck:Till
den här rätten väljer du med fördel ett rött vin av druvan pinot
noir.
|