Gös med chokladtäcke och fruktsalsa
Ingredienser för 4 personer

4 bitar gösfilé à 150-180 g
salt och peppar
1 msk matolja
100 g mörk choklad (kakaohalt 65-75%)

Fruktsalsa:
½ liter jordgubbar
2 nektariner
3 kiwifrukter
1 chilifrukt, hackad
1 liten rödlök, finhackad
saft av 1 lime
2 msk olivolja
1 msk hackad färsk mynta
salt och peppar

Klyftpotatis:
8 stora potatisar
2 msk olivolja
salt

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C. Salta och peppra gösfiléerna. Lägg dem på en smord ugnssäker form. Riv chokladen över fisken.

2. Skär frukterna till salsan i mindre bitar. Blanda dem med resterande salsaingredienser.

3. Tvätta potatisarna (de behöver inte skalas) och skär varje potatis i klyftor. Vänd dem i olja och lägg dem i en ugnssäker form. Salta. Stek potatisarna mjuka i ugnen, i 20-30 min.

4. Stek fisken i ugnen i 5-10 minuter. Fisken är färdig när fiskköttet är vitt.

Servering:
Servera fisken med fruktsalsa och klyftpotatis.

Att choklad kan användas som en krydda i maten är för oss ganska nytt, men inte desto mindre spännande för det.  Tänk på att använda en mörk choklad med max 75% kakaohalt, en mörkare choklad än så tar lätt över hela rätten och tillför en alltför bitter smak.

Dryck:Till den här rätten väljer du med fördel ett rött vin av druvan pinot noir.