|
Skriv ut denna sida
|
Gör så här
Rödbetor:
1. Koka rödbetorna och skala dem. Lägg dem i en kastrull, tillsätt sirap och
ättikssprit. Låt koka upp så att rödbetorna blir glansiga. Tillsätt dragon.
Smaka av med salt och peppar.
Senapssås:
2. Fräs schalottenlök på svag värme i en kastrull i olivolja utan att den tar
färg. Tillsätt vitt vin och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädde
och senap. Smaka av med salt.
Fisk:
3. Halstra fisken med skinnsidan nedåt i olivolja och grovt salt på stark värme.
Peppra. Skinnet ska bli mörkt gyllenbrynt och knaprigt. Vänd filén och stek den
färdigt. Kärntemperaturen i fisken ska vara 60°C.
Dryck:
Ett vitt torrt vin ur smaktypen fylligt & smakrikt
passar utmärkt. Ett rosévin
kan också vara ett spännande val.
|
|