Glacerad rödbeta med dragon, grov senapssås och halstrad fisk  (Thomas Drejing)
Ingredienser för 4 personer

Välj fisk efter säsong. T ex torsk, makrill, slätvar eller sill.
Kokt potatis passar bra till.

Rödbetor:
400 g färska rödbetor
3 msk mörk sirap
1 1/2 msk ättikssprit
1 msk färsk dragon, hackad
salt och peppar

Senapssås:
1 schalottenlök, finhackad
1 msk olivolja till stekning
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
2 msk grov senap, ej söt
salt

Fisk:
600 g fiskfilé med skinn
1 msk olivolja till stekning
grovt salt och peppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här


Rödbetor:
1. Koka rödbetorna och skala dem. Lägg dem i en kastrull, tillsätt sirap och ättikssprit. Låt koka upp så att rödbetorna blir glansiga. Tillsätt dragon. Smaka av med salt och peppar.

Senapssås:
2. Fräs schalottenlök på svag värme i en kastrull i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt vitt vin och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädde och senap. Smaka av med salt.

Fisk:
3. Halstra fisken med skinnsidan nedåt i olivolja och grovt salt på stark värme. Peppra. Skinnet ska bli mörkt gyllenbrynt och knaprigt. Vänd filén och stek den färdigt. Kärntemperaturen i fisken ska vara 60°C.

Dryck:
Ett vitt torrt vin ur smaktypen fylligt & smakrikt passar utmärkt. Ett rosévin kan också vara ett spännande val.