Friterad abborrfilé med tomatsalsa verde och potatisfrittata  (Fredrik Eriksson)
Ingredienser för 4 personer

600 g abborrfilé
10 små kokta potatisar
3 vitlöksklyftor
4 schalottenlökar
1/2 dl olivolja
1 litet knippe salvia
1 litet knippe basilika
4 ägg
1 dl grädde
späd sallad

Salsa verde:
1 msk mald vitlök
4 msk malda soltorkade tomater
2 msk kapris
1 citron (finrivet skal och saft)
1 ask röd basilika
1 litet knippe perilja
20 cocktailtomater
1 1/2 blad huvudsallad
3-4 dl olivolja

Skriv ut denna sida
  >  

Gör så här
Börja med att mixa alla ingredienser till salsan.

Fritatan:
Skiva potatisarna fint och fräs dem sakta tillsammans med skivad schalottenlök och vitlök. Repa de färska örterna över. Vispa samman ägg och grädde. Slå det över fräset och grädda sakta tills den stannat, cirka 4 min. Låt svalna och skär den i tårtbitar.

Fisken:
Vänd abborren i asiatiskt ströbröd (i nödfall i vanligt ströbröd) och fritera i 170ºC varm olja i ca 3 minuter. Låt filéerna rinna av på hushållspapper.

Servering: Salta och servera med salladen, salsan och fritattan.

Dryck: Vitt torrt, fylligt & smakrikt vin eller öl och nubbe (akvavit) är bästa dryckesvalet.