Gör så här
1. Sätt ugnen på
225º. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk, cirka 20
minuter. Häll av vattnet och pressa den med en potatispress. Rör ner varm mjölk
och äggulor i potatisen. Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Skala och skiva löken och koka den mjuk i smör och 1 msk vatten.
3. Skiva laxen i tunna, breda skivor.
4. Pensla filodegsarken eller feuille de bric med smält smör och lägg dem med
smöret nedåt på en skärbräda. Varva laxskivor, potatispuré och stekt lök på
degen. Avsluta med hackad dill.
5. Rulla ihop arken till rullar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka
i ugn i 3-5 minuter. Låt svalna något, skär 3 cm tjocka rundlar och lägg upp på
ett serveringsfat, garnera med små dillkvistar.
Tänk på att ha hög värme på grillen när rullarna sätts i ugnen helt kort. Rimmad
lax är salt, och blir laxen genomgräddad förstärks sältan ytterligare.
Dryck:
En torr
cider är det bästa valet till den här rätten. Men du kan också välja ett veteöl
eller ett torrt och fruktigt mousserande vin.
|