Gör så här
1. Mal gäddfilén i
köttkvarn. Lägg över färsen i food processor och ställ den med övriga
ingredienser i kylen 30 minuter. Det är viktigt att allt är kallt.
2. Salta färsen och kör in saltet på högsta hastighet i processorn. Tillsätt ägg
och vitor lite i sänder. Häll till sist sakta grädden i en tunn stråle
fortfarande med högsta hastighet på processorn. Krydda med peppar och lite
muskot.
3. För terrinen på bilden lade vi hälften av färsen i en spritspåse. Resterande
mängd kördes med basilika och lite förvälld spenat till en slät, grön färs.
Därefter fylldes den också i en spritspåse.
4. I terrinformen spritsades ett bottenlager av 2 strängar vit färs och 2
strängar grön. Dunka formen mot bordet, så planar strängarna ut och går samman.
Upprepa proceduren, spritsa vit sträng på grön och vice versa tills formen är
full. Grädda i vattenbad i ugn 125°, 45 minuter.
5. Ställ terrinen kallt över natten.
Dryck: Välj ett friskt & fruktigt torrt vitt vin till denna förrätt.
|