Gör så här
1. Skala, koka och pressa potatisen. Blanda potatisen med 2 äggulor. Smaka av
med salt och peppar. Spritsa den varma potatisen längs kanten på en smord
ugnssäker form.
2. Blanda 2 äggulor med lite grädde och vispa resten av grädden. Skala och hacka
löken fint.
3. Koka upp lök, buljongtärning och vin i en traktörpanna. Lägg i fisken och
koka på svag värme ca 3 minuter. Tag upp fisken och red av fiskfonden med beurre
manié*. Häll lite av såsen i ägg- och gräddblandningen och rör om. Rör ner
äggblandningen i såsen och sjud sakta på plattans eftervärme. Tillsätt den
vispade grädden.
4. Sätt ugnen på 250°C och grill. Lägg fisken i formen och fördela såsen över.
Gratinera i övre delen av ugnen under grillelementet 5-10 minuter.
*Beurre manié gör du genom att blanda samman lika delar smör och mjöl till en
mjuk slät massa.
Dryck:
Här passar ett fylligt & smakrikt vitt
vin med någon fatkaraktär. Det passar också väldigt bra med ett torrt
mousserande vin.
|