Gör så här
1. Lägg grönsaker,
kryddor och vattnet i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter. Sila.
Koka fisken i den silade buljongen 6 till 10 minuter, eller tills fisken är
färdig. Ta upp spättan med en hålslev. Lägg den på ett serveringsfat och täck
med plastfolie. Kyl.
2. Sila fiskbuljongen och spara 2 dl till pepparotsåsen.
Sås:
1. Smält smöret i en kastrull, blanda sedan i mjölet tills redningen blir jämn.
2. Tillsätt lite fiskbuljong i taget under omrörning. Rör tills såsen kokar och
tjocknar. Ta av kastrullen från plattan och rör i papparrot, socker, salt, creme
fraiche och ägg. Kyl i 15 minuter.
Servering: Häll såsen över spättafileerna och garnera med strimlad sallad.
Dryck: Polsk fiskrätt som serveras kall med en ljus lager och som traditionen bjuder -
vodka. Väljer du vin passar ett vitt ur smaktypen friskt & fruktigt bra.
|