1. Lägg
gelatinbladen i blöt. Koka upp grädde och buljongtärning. Lägg i basilikan i
grädden och mixa. Sila ner basilikagrädden i en bunke.
2. Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner gelatinet i grädden. Häll upp i
portionsformar. Låt svalna och ställ sedan i kylen i minst fyra timmar.
3. Sätt ugnen på 275 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Pensla dem med lite
olja och lägg med baksidan upp på bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca tio minuter
eller tills skalet blivit svart och bubbligt. Lägg paprikorna i en bunke och
täck med plastfolie.
4. Skala paprikorna och mixa tillsammans med buljongtärningen, pressa ner
vitlöksklyftan och tillsätt oljan, smaka av med salt.
Servering: Lägg upp pannacottan på en tallrik. Snurra ihop laxskivorna till rosor och
ställ dem tätt mot pannacottan. Lägg ett par rucolablad på och ringla lite sås
runt.
Dryck: Här passar ett halvtorrt vitt vin. Både de i smaktypen friska & fruktiga och de druviga &
blommiga.