Basilikapannacotta med laxros  
Ingredienser för 4 personer

3 gelatinblad
2,5 dl grädde
1/2 hönsbuljongtärning
1 kruka basilika
8 skivor gravad lax
8 rucolablad

Sås:
2 röda paprikor
1/2 buljongtärning (basilika-eller hönsbuljong)
1 vitlöksklyfta
1 dl neutral olja (t ex raps)
1 krm salt

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädde och buljongtärning. Lägg i basilikan i grädden och mixa. Sila ner basilikagrädden i en bunke.

2. Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner gelatinet i grädden. Häll upp i portionsformar. Låt svalna och ställ sedan i kylen i minst fyra timmar.

3. Sätt ugnen på 275 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Pensla dem med lite olja och lägg med baksidan upp på bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca tio minuter eller tills skalet blivit svart och bubbligt. Lägg paprikorna i en bunke och täck med plastfolie.

4. Skala paprikorna och mixa tillsammans med buljongtärningen, pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt oljan, smaka av med salt.

Servering: Lägg upp pannacottan på en tallrik. Snurra ihop laxskivorna till rosor och ställ dem tätt mot pannacottan. Lägg ett par rucolablad på och ringla lite sås runt.

Dryck:
Här passar ett halvtorrt vitt vin. Både de i smaktypen friska & fruktiga och de druviga & blommiga.