Basilikapanerad gråsejfilé i kryddig olivcitronette  
Ingredienser för 4 personer

600 g gråsejfilé
1 dl ströbröd
1 dl basilika
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
50 g smör
500 g stor potatis, skalad
4 dl grönsaksbuljong (utspädd)
1 dl vitt vin
1 dl hackade blandade oliver
1 pkt saffran
1 apelsin (saft & skal)
1 citron (saft & skal)
2 stjärnanis
1 tsk sambal oelek
1 röd paprika (tärnad)
1 gul paprika (tärnad)
2 msk olivolja

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Skär sejen i portionsbitar. Mixa ströbröd, basilika och vitlök i en matberedare till grönt ströbröd. Salta och peppra fisken, smörj en ugnsplåt och panera fiskbitarna rikligt i ströbrödet. Fördela smöret på fiskarna och baka i ugn cirka 10 minuter före servering.

2. Koka potatisen i saltat vatten 5 minuter. Koka upp buljong och vin i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser, inklusive potatisen, och låt sjuda 10 minuter.

Servering: Servera i djup tallrik.

Dryck:
Den här rätten är en storartad smak- och färgsymfoni som är en fullträff tillsammans med ett torrt mousserande vin, gärna en Champagne. En veteöl är också ett utmärkt dryckesval.