Gör så här
Korngrynspytt:
1. Koka korngrynen i 20 minuter. Spola dem i kallt vatten så att den simmiga
kokvätskan försvinner. Sila av och låt stå.
2. Hacka under tiden potatisen, löken champinjonerna och tomaterna (som ska vara
urkärnade) i små tärningar. Hetta upp en stekpanna och börja med att steka
potatistärningarna och löken. När de fått fin färg tillsätts korngrynen och
champinjonerna. Stek ytterligare någon minut.
3. Häll över ättikan. Vänd sedan hastigt ner tomatköttet och den rivna osten.
(Blir det persilja kvar från laxen så går det fint att även blanda i den).
Laxen:
1. Fjälla fisken, skär den i fyra jämna bitar. Skär ett snitt i halva laxbiten,
nära skinnet (laxen ska hålla ihop i båda ändar) och fyll med strimlade äpplen
som rullats i finstrimlad bladpersilja.
2. Hetta upp en teflonpanna och stek laxen på alla sidor i torr panna (1
min/sida). Ställ sedan laxen med skinnsidan ner och sänk värmen till hälften.
Lägg på ett lock och låt stå i 5 minuter.
Syrlig pepparrotssås:
Blanda alla ingredienserna i en kastrull och koka upp. Låt stå i 10 minuter.
Mixa och sila.
Dryck:
Ett veteöl passar bra. Väljer du ett
vitt vin, se till att det har en hög fruktsyra.
|