|
Tonfiskburgare- Albacore sliders
Ingredienser för 4 personer
Ingredienser
- 700 g MSC-märkt tonfisk
- 75 g rättika
- 1 avokado
- 8 små fullkornsfrallor
- 1 liten näve ärtskott (1 liten näve motsvarar ca 25 g)
- 4 tsk teriyakisås
- 1 msk olivolja till stekning
- salt
Wasbimajonnäs
- 1 dl majonnäs
- 2 tsk wasabi på tub
- 1 krm salt
|
Skriv ut denna sida |
Gör så här
Skala och skär rättikan i mycket fina strimlor.
Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
Skär i skivor.
Majonäs: Rör ihop majonnäs, wasabi och salt.
Dela och rosta bröden lätt på snittytorna i en torr stekpanna.
Skär fisken i 8 portionsbitar (för 4 port). Grilla eller stek fisken i olja ett par minuter på varje sida.
Se till att den inte blir helt genomstekt, annars blir den torr.
Salta lätt.
Fördela wasabimajonnäsen på brödens underdelar. Lägg på fisken.
Toppa med avokado, rättikstrimlor, ärtskott och teriyakisås.
Lägg på överdelarna av bröden och servera två små burgare per person.
Bjud gärna Rostad sötpotatis och grönkålssallad till.
Dryck:
|
|