Tonfiskburgare- Albacore sliders
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser

  • 700 g MSC-märkt tonfisk
  • 75 g rättika
  • 1 avokado
  • 8 små fullkornsfrallor
  • 1 liten näve ärtskott (1 liten näve motsvarar ca 25 g)
  • 4 tsk teriyakisås
  • 1 msk olivolja till stekning
  • salt

Wasbimajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk wasabi på tub
  • 1 krm salt

Skriv ut denna sida

Gör så här

  • Skala och skär rättikan i mycket fina strimlor.

  • Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
    Skär i skivor.

  • Majonäs: Rör ihop majonnäs, wasabi och salt.

  • Dela och rosta bröden lätt på snittytorna i en torr stekpanna.

  • Skär fisken i 8 portionsbitar (för 4 port). Grilla eller stek fisken i olja ett par minuter på varje sida.
    Se till att den inte blir helt genomstekt, annars blir den torr.
    Salta lätt.

  • Fördela wasabimajonnäsen på brödens underdelar. Lägg på fisken.
    Toppa med avokado, rättikstrimlor, ärtskott och teriyakisås.

  • Lägg på överdelarna av bröden och servera två små burgare per person.

    Bjud gärna Rostad sötpotatis och grönkålssallad till.
  • Dryck: