Havskräftor:
1. Skala havskräftorna råa. Salta och peppra kräftstjärtarna och låt dem dra ca
10 min.
2. Blanda tempurasmeten enligt anvisning på förpackningen.
3. Värm oljan till 180°C i en rymlig kastrull. Doppa havskräftstjärtarna i
tempurasmeten och fritera dem ca 3 min eller tills de är frasiga och har fått
fin färg.
4. Låt rinna av på hushållspapper.
Apelsincrème:
1. Fräs skal av apelsin och schalottenlök i smör i en kastrull utan att det tar
färg. Tillsätt vitt vin, vatten och vinäger. Reducera tills hälften återstår.
2. Tillsätt saft av apelsin. Koka upp och låt sjuda ett par minuter på medelvarm
spis.
3. Tillsätt grädden och låt sjuda ytterligare ett par minuter. Mixa såsen med
mixerstav, tillsätt apelsinolja och smör.
4. Mixa slät och sila genom finmaskig sil. Smaka av med salt och peppar.
Morötter:
1. Koka morötterna i lättsaltat vatten. Kyl i isvatten och låt dem rinna av.
2. Värm upp morötterna i smör i en kastrull. Tillsätt en rejäl nypa svartpeppar.
Smaka av med salt.
Servering:
Fördela morötterna på tallrik. Lägg havskräftorna ovanpå. Toppa med sallad eller
örter och servera med apelsincrèmen.
Dryck: En chardonnay ur smaktypen fylliga & smakrika, är ett självklart val.
Vill man dricka öl passar ett fruktigt veteöl bra.