Nori maki med tre olika fyllningar
Ingredienser för 4 personer
Lättrimmad röding med wasabi & gurka:
2 rullar, 20 skivor
1/2 fryst rödingfilé
1 msk salt
1/2 msk socker
1/4 gurka
2 noriblad

Räkor med färsk spenat & pepparrot:
2 rullar, 20 skivor
2 noriblad
300 g kokt 300 g kokt 170 g räkor, skalade
3 msk majonnäs
100 g färsk spenat
1 bit pepparrot, riven

Kyckling med avokado & marinerad ingefära:
2 rullar, 20 skivor
sesamfrön
1 kycklingfilé
smör
300 g kokt sushiris
2 noriblad
1 avokado
2 msk inlagd ingefära

Skriv ut denna sida
   

Nori maki rullar gör man med hjälp av en särskild bambumatta som ofta finns där man säljer asiatiska livsmedel. Lägg ut sushiriset på noribladet (som ligger på bambumattan), lägg fyllningen i mitten av riset. Gör en rulle med hjälp av bambumattan, tryck till lite och skär sist upp rullen i ca 20 skivor.  Hur man rullar en norimaki är svårt att beskriva med ord, men du kan se bilder på hur man gör här »

Lättrimmad röding med wasabi & gurka:
Tina filén, salta och sockra och låt dra i 1 timme. Skär den på längden i stavform. Skala och kärna ur gurkan och skär i stavar. Bred lite wasabi på riset innan röding och gurka läggs på.

Räkor med färsk spenat & pepparrot:
Hacka räkorna i bitar och blanda dem med majonnäsen. Skölj och torka spenaten och lägg på riset tillsammans med räkorna och riven pepparrot.

Kyckling med avokado & marinerad ingefära:
Klappa in sesamfrön i kycklingfilén, stek den på medelvärme i en panna med lite smör tills den är genomstekt men absolut inte torr inuti. Låt svalna och skär den i tunna skivor på längden. Skär även avokadon i tunna skivor. Lägg riset på noribladet och kyckling, avokado och ingefära ovanpå.

Dryck:första hand sake (japanskt risvin) till dessa rullar. Men det blir också gott med ett veteöl eller ett friskt & fruktigt torrt, vitt vin