Naanbröd
Ingredienser för 4 personer

4 portionsbröd:
2 dl mjölk
1 dl matlagningsyoghurt
1/2 paket jäst (25 g)
1 msk olja
1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
olja till pensling

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Värm mjölk och matlagningsyoghurt tills det är fingervarmt, 37°C. Rör ut jästen i lite av mjölkblandningen i en bunke. Tillsätt resten av mjölkblandningen samt olja, vaniljsocker och salt.

2. Tillsätt mjölet och blanda ihop till en lös men smidig deg. Knåda degen ca 1 minut. Täck över bunken med bakduk och låt jäsa ca 1 1/2 timme.

3. Knåda degen ca 2 minuter på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar och forma dem till bollar. Tryck ut dem till tunna plattor och lägg på smord plåt. Låt jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk.

4. Sätt ugnen på 250°C och grill. Pensla bröden med olja och baka i nedre delen av ugnen ca 5 minuter.