1. Skär laxen i
2-centimeterstora kuber. Skala och skär morötterna i tunna slantar. Skölj och
skär purjolöken på snedden i halvcentimetertjocka skivor. Kärna ur och finhacka
chilin. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Krossa citrongräset med t ex ett
knivskaft.
2. Fräs morot, purjolök, chili, vitlök och ingefära i olja 1 minut på stark
värme. Tillsätt limeblad, fisksås, citrongräs och currypasta, fräs ytterligare 1
minut. Slå på kokosmjölk och vatten, salta. Låt sjuda cirka 10 minuter.
3. Tillsätt lax och spenat och sjud cirka 3 minuter, rör om försiktigt. Lyft
bort citrongräset före servering.
Servering: Servera med jasminris, limeklyfta, koriander och gurksallad.
Dryck: Vin, välj med
fördel ur smaktypen druviga & blommiga. Ett veteöl, som med
sin kryddighet och nästan obefintliga beska är mycket lyckat.
|