FISKKAKOR MED SÖTSYRLIG DIPP

Härligt heta »fishcakes« med bönor som krispar till! Bäst smakar fiskkakorna ljumma. FÖR 6-8 PERSONER (BUFFÉ)

400 g fiskfilé (t ex hoki eller lax)

1/2 paket fårska haricots verts (75 g)

1-2 msk röd currypaste

1 ägg

2 msk asiatisk fisksås

1-2 msk potatismjöl

1 msk socker

1 msk krossade/smulade, torkade limeblad

olja till stekning

Skriv ut denna sida
   

GÖR HÄR:

1.Skär fisken i bitar. Skär haricots vertsen tvärs över i tunna skivor.

2. Lägg fisk, currypaste, ägg, fisksås, potatismjöl och socker i en matberedare. »Pulskör« till en inte alltför jämn färssmet Lägg i en bunke och blanda i bönor och limeblad.

3. Forma färsen till 12-16 biffar med fuktade händer. Stek på medelhög värme i rikligt med olja ca 1 minut på varje sida. Servera fiskkakorna ljumma med såsen.

SÖTSYRUG DIPP. Värm 1 dl vatten, 1 dl socker och 2 msk ättiksprit (12%) på svag värme. Dekorera med strimlad chili.

Dryck: