1. Dela och stek
löken i en torr gjutjärnspanna på medelstark värme så att snittytan blir riktigt
mörkrostad.
2. Fyll en kastrull med 2 liter kallt vatten, tillsätt den rostade löken,
kyckling, delade vitlöksklyftor, skivad ingefära samt salt och korianderfrön och
sjud på medelvärme i cirka 40 minuter. Lyft upp kycklingen och sila buljongen i
en kastrull. (Kycklingköttet kan användas till exempelvis kycklingcurry senare i
veckan.
3. Koka risnudlarna mjuka i saltat vatten och kyl dem i kallt vatten så att
kokningen avstannar. Förväll pak choy* snabbt i lättsaltat vatten.
4. Skiva eller dela svampen, lägg den i buljongen och koka upp. Lägg risnudlar i
varma soppskålar och häll över buljong.
5. Finstrimla salladslök, spansk peppar (utan frön) och pak choy, plocka
koriandern och blanda allt med böngroddar. Rör ihop dressingen, blanda med
groddblandningen och lägg en liten hög i varje soppskål.
*Pak choy kan ersättas med mangold.
Dryck: Det allra godaste till soppan blir ett veteöl men ett vitt
torrt vin ur smaktypen friska och fruktiga kommer också att smaka gott.