Asiatisk lax med hyvlade champinjoner
Ingredienser för 4 personer
400 g laxfilé
1/4 dl japansk soja
1/4 dl söt japansk soja
2 msk ingefära (finhackad eller riven)
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 lime (saft och skal)
1 tsk röd chilifrukt (finhackad)
1 stjälk citrongräs (finhackad)
1 msk sesamolja

Hyvlade champinjoner:
6 champinjoner
5 rädisor (sköljda)
1/2 fänkål (finskuren)
1 lime (skalet, rivet)
1 msk sesamolja
salt

Skriv ut denna sida
   

1.Lägg den tunt skivade laxen på tallriken. Blanda övriga ingredienser och slå
över fisken.

2. Hyvlade champinjoner:
Skär eller hyvla svamp, rädisor och fänkål tunt. Till serveringen ska de marinera en kort stund i sesamolja, lime och salt. Fördela svamp, rädisor och fänkål över fisken.

Dryck: Ett friskt & fruktigt halvtorrt vin, gärna gjort på rieslingdruvan passar allra bäst. En veteöl är också ett bra val.