Ugnsbakade grönsaker
Ingredienser för 4 personer
1 lök
1 aubergine (äggplanta)
1 zucchini
1 röd paprika
olivolja
salt
2 vitlöksklyftor
bladpersilja
svartpeppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Sätt ugnen på 170º

2. Lägg lök, aubergine, zucchini och paprika (allt med skalet kvar) på en plåt. Häll över lite olivolja, salta och kör i ugn i 20 minuter.

3. Ta ut grönsakerna, skala och kärna ur paprikan och auberginen, skala löken. Strimla samtliga grönsaker och lägg upp snyggt på ett fat.

4. Hacka vitlök och persilja och strö över. Salta och peppra och ringla över lite olivolja. Ställ i kylen och servera när allt kallnat.

Servering: Denna rätt brukar ofta serveras varm, men här är det tänkt att den ska serveras kall. Bekvämt när man vill förbereda maten ett tag innan den ska serveras!

Dryck: Ett fruktigt Rosévin passar utmärkt , gillar man torr sherry är det ett annat bra alternativ