Tabouléh »Maison«
Ingredienser för 4 personer
1 1/2 dl bulgur eller cous-cous
2 dl kokande vatten
4 tomater
10 cm späd purjolök eller sticklök
5 cm zucchini
1/2 dl svarta oliver
1 kvist bladpersilja
2 kvistar färsk koriander
1 röd chili
1 lime (eller 1/2 citron)
salt
god olivolja efter smak

Recept: Björn Halling

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Koka eller slå kokande vatten över grynen. Följ anvisningen på förpackningen, det finns många olika sorter.

2. Medan grynen kallnar; dela tomaterna och gröp ur kärnorna med en sked. Skär tomater, purjo och zucchini i små tärningar.

3. Kärna ur oliverna. Finhacka bladpersilja, koriander och chili.

4. Blanda alla ingredienser med de kalla grynen. Balansera smaken med lime, salt och olivolja. Tänk på att chili ger extra hetta efter en tid. Apropå chili, tag bort kärnorna, akta ögonen. Tvätta händer, redskap och skärbräda, den kan vara mycket stark.
 

Servering:  

Dryck: Ett svalt, mjukt & bärigt rödvin.