Sallad med getostfylld paprika, havskräfta och basilikacreme  
Ingredienser för 4 personer

1 1/2 liter blandade salladssorter
1/2 liter mangoldskott eller rädisgroddar

Getostfylld paprika:
4 tomater
4 små röda paprikor
1/2 dl röda linser
3 dl kräftbuljong
3 sticklökar, skivade
100 g getost, smulad
salt och peppar

Havskräfta:
8 stora havskräftstjärtar, delade
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, skivade
4 timjankvistar
cayennepeppar
salt och peppar

Basilikacrème:
1 äggula
1/2 msk dijonsenap
1 kruka färsk basilika
1 msk flytande honung
1/2 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl matolja
1/2 dl kesella
salt och peppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Plocka salladen grovt och låt den ligga i kallt vatten ca 10-15 min med mangoldskott eller rädisgroddar. Torka i salladslunga eller i en ren kökshandduk.

Getostfylld paprika:
2. Sätt ugnen på 250°C. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär dem i små tärningar. Rosta paprikorna i ugn ca 20 min eller tills de är mörka, lägg dem i en plastpåse att svalna och dra sedan försiktigt bort skalet med en kniv. Låt gärna kvisten sitta kvar. Koka de röda linserna i buljong ca 7-8 min eller tills de är mjuka. Låt svalna och blanda med sticklök, getost och tomattärningar. Smaka av med salt och peppar. Dela paprikorna på längden och pilla ut kärnhuset. Fyll halvorna med linsblandningen och håll varma i ugnen.

Havskräfta:
3. Halstra havskräftstjärtarna i olivolja, vitlök och timjan. Smaka av med cayenne, salt och peppar.

Basilikacrème:
4. Kör äggula, dijonsenap, basilika, honung, vitlök och vitvinsvinäger i en mixer eller matberedare. Tillsätt oljan droppvis till en slät sås. Häll över i en skål och blanda med kesellan. Smaka av med salt och peppar.

Servering:
Lägg upp sallad på tallrik. Lägg paprika bredvid och fördela havskräftstjärtar runt. Servera med basilikacrème.

Dryck: Ett vitt vin av druvan sauvignon blanc passar alldeles utmärkt gärna från Sancerre i Loiredalen där också de finaste getostarna har sitt ursprung.