Saffransfrästa pilgrimsmusslor på palsternacksplättar  
Ingredienser för 4 personer

4 pilgrimsmusslor
3 palsternackor
1 potatis
1 ägg
2 msk grädde + 2 msk vispad grädde
3-4 msk mjöl
½ pkt saffran
½ rödlök
2 msk matlagningsyoghurt
salt och peppar
smör till stekning

Skriv ut denna sida
   

Gör så här
 

1. Blanda yoghurt och den vispade grädden, salt och peppar.

2. Hacka löken. Koka palsternackorna och potatisen mjuk i ca 10 min. Mixa till en smet. Tillsätt ägg, grädde, mjöl, salt och peppar och vispa ihop.

3. Klicka ut smeten i stekpannan och stek plättarna i rikligt med smör. Lägg i musslorna, saffran och lite salt. Fräs i en klick smör någon minut på varje sida.

4. Placera musslorna och yoghurtgrädden på plätten.

Garnera med löken och kanske ett par strån gräslök.

Dryck: Här passar ett fylligt & smakrikt vitt vin allra bäst. En veteöl är inte heller ett dåligt val.