Ansjovisfylld strömming med dillpotatismos  
Ingredienser för 4 personer

12 strömmingsflundror

Fyllning:
12 ansjovisfiléer
2 finhackade kokta ägg
½ finhackad gul lök lätt fräst i smör
½ msk crême Fraiche
salt och peppar.

Stekning:
siktat vetemjöl och rågmjöl
olja
smör

Sås:
1 dl crême fraiche
1 msk smör
1 msk ansjovisspad
1 knippa finskuren gräslök
salt och peppar

Dillpotatismos:
200 g nykokt mjölig potatis
1 msk smör
hackad dill
några droppar citron
salt och peppar

Skriv ut denna sida
   

Gör så här
1. Blanda ägg, gul lök och crême fraiche till en smet. Salta och peppra.

2. Fyll strömmingsflundrorna med ansjovisen och smeten. Vänd i mjöl och stek krispiga.

3. Värm crême fraiche till såsen och vispa i smör. Smaksätt med ansjovisspad, gräslök, salt och peppar.

4. Stöt potatisen grovt. Blanda i smör och rikligt med dill. Smaksätt med citron, salt och peppar.

Dryck:
Gärna ett veteöl, men det går även med en ljus lageröl med inte allt för uttalad humlearom.