Gör så här
1. Värm ugnen till 200° Dela svampen i mindre bitar,
skala och skiva vitlöksklyftorna. Fräs vitlöken i en
kastrull med 1 msk olivolja. Tillsätt svampen och fräs
ytterligare en stund.
2. Slå på sherry, buljong och grädde. Koka ihop på svag
värme i 10 minuter. Mixa soppan slät och sila den. Smaka av
med salt, peppar och sherry.
3. Skär baguetten i tunna skivor på snedden och pensla dem
med olivolja. Rosta i ugnen på 200° tills brödet har fått
fin färg. Riv citronskalet fint på ett rivjärn. Fördela
citronrasp och flingsalt på brödet före serveringen.
4. Häll upp soppan i skålar. Ringla över resterande olivolja
och garnera med persilja.
Servering:
Servera med citronkrutonger.
Ett veteöl passar bäst till denna
krämiga soppa.
|