|
Sallad på krossad potatis och ädelost
Ingredienser för 6 personer
Ingredienser
- 500 g färskpotatis
- 1 påse rucola eller vattenkrasse (à ca 65 g)
- 1 knippe rädisor
- 3/4 dl nötter (t ex pecan)
- 140 g ädelost
Grön olivvinägrett
- 1 burk grön olivcrème (à 135 g)
- 2 msk olivolja
- 1 1/2 msk vitvinsvinäger
- 1/2 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
|
Skriv ut denna sida |
Gör så här
Tvätta och borsta potatisen.
Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av.
När den svalnat så krossa den lätt med en gaffel i en skål.
Vinägrett: Vispa ihop ingredienserna till vinägretten med salt och peppar. Häll över potatisen och blanda runt.
Grovhacka rucolan. Halvera rädisorna. Grovhacka nötterna. Tillsätt rucola/vattenkrasse och rädisor i skålen. Smula över hälften av osten och blanda runt. Strö över nötter och resten av osten.
Dryck:
|
|