Sallad på krossad potatis och ädelost
Ingredienser för 6 personer

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis
  • 1 påse rucola eller vattenkrasse (à ca 65 g)
  • 1 knippe rädisor
  • 3/4 dl nötter (t ex pecan)
  • 140 g ädelost

Grön olivvinägrett

  • 1 burk grön olivcrème (à 135 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Skriv ut denna sida

Gör så här

  • Tvätta och borsta potatisen.
    Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av.
    När den svalnat så krossa den lätt med en gaffel i en skål.

  • Vinägrett: Vispa ihop ingredienserna till vinägretten med salt och peppar. Häll över potatisen och blanda runt.

  • Grovhacka rucolan. Halvera rädisorna. Grovhacka nötterna. Tillsätt rucola/vattenkrasse och rädisor i skålen. Smula över hälften av osten och blanda runt. Strö över nötter och resten av osten.
  • Dryck: