|
Rödbetsbröd med tapenade
Ger två bröd
Ingredienser
- 25 g jäst
- 3 dl ljummet vatten (37°C)
- 5 msk olivolja
- 2 tsk salt
- 2 dl rårivna rödbetor
- 10 dl vetemjöl
- 2 dl svart tapenade
- 1/2 dl pumpakärnor
|
Skriv ut denna sida |
Gör så här
- Lös upp jästen i vattnet. Rör ner olja, salt och rivna rödbetor?.
- Blanda i mjölet och arbeta degen i maskin eller för hand till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i en timme.?
- Kavla ut degen till 2 stycken cm-tjocka plattor på lätt mjölat bakbord. Bred på tapenade?.
- Vik av degen mot mitten på varje "platta". Vik därefter över den resterande degen så att det blir som en limpa.
- Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt.? Låt dem jäsa övertäckta ca 45 ? minuter. Sätt ugnen på 175°C. Pensla med vatten och strö över pumpakärnorna.
- Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna på galler.
|
|