Maxad bönsallad
Ingredienser för 6 personer

Ingredienser

  • 150 g sockerärter
  • 150 g haricot vert
  • 1 paket frysta sojabönor (à 250 g)
  • 1 rödlök
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
  • 1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
  • 1 burk grillad paprika (à 200 g)
  • 1 dl kalamataoliver

Dressing

  • 1/2 dl dijonnaise (senapsmajonnäs)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Skriv ut denna sida

Gör så här

  • Ansa sockerärter och haricots verts. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, 2-4 minuter.
    Häll av och spola dem i kallt vatten så håller de spänsten.

    Tillaga sojabönorna enligt anvisning på förpackningen.

  • Skala, halvera och skiva löken.
    Häll av och skär kronärtskockorna i kvartar.
    Häll av och skölj de vita bönorna.
    Häll av oljan från paprikan.

  • Blanda haricots verts, sockerärter, sojabönor, lök, kronärtskockor, vita bönor och grillad paprika.

  • Dressing: Vispa ihop ingredienserna till dressingen med salt och peppar. Blanda med salladen.
  • Dryck:

    För alla

    Innehåller gluten och ägg.

    Gör laktosfri: byt smör och mjölk mot laktosfria produkter.

    Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med havre-, ris eller sojabaserad mjölkersättning.