|
Maxad bönsallad
Ingredienser för 6 personer
Ingredienser
- 150 g sockerärter
- 150 g haricot vert
- 1 paket frysta sojabönor (à 250 g)
- 1 rödlök
- 1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
- 1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
- 1 burk grillad paprika (à 200 g)
- 1 dl kalamataoliver
Dressing
- 1/2 dl dijonnaise (senapsmajonnäs)
- 1/2 dl olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
|
Skriv ut denna sida |
Gör så här
Ansa sockerärter och haricots verts. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, 2-4 minuter.
Häll av och spola dem i kallt vatten så håller de spänsten.
Tillaga sojabönorna enligt anvisning på förpackningen.
Skala, halvera och skiva löken.
Häll av och skär kronärtskockorna i kvartar.
Häll av och skölj de vita bönorna.
Häll av oljan från paprikan.
Blanda haricots verts, sockerärter, sojabönor, lök, kronärtskockor, vita bönor och grillad paprika.
Dressing: Vispa ihop ingredienserna till dressingen med salt och peppar. Blanda med salladen.
Dryck:
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör och mjölk mot laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med havre-, ris eller sojabaserad mjölkersättning.
|
|