Gör så här
Sätt ugnen på 175ºC.
Smörj en ugnssäker form. Ta fram ärterna så att de tinar lite. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Skär resten i bitar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3-5 minuter. Häll av och låt rinna av. Ta ev undan några sparrisknoppar till garnering. Fördela sparris, ärter och ost i formen.
Vispa ihop senap, ägg, salt och peppar. Häll i formen.
Ugnsbaka mitt i ugnen ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Låt svalna och strö över rucola och ev sparrisknoppar.
Dryck:
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör och mjölk mot laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med havre-, ris eller sojabaserad mjölkersättning.
|