Gör så här
Vispa ihop alla ingredienser till såsen. Den ska bli slät och tjock, men ändå gå att hälla, så späd eventuellt med vatten. Smaka eventuellt av med mer salt.
Skär broccolin i buketter. Ansa sockerärterna. Blanda dem inte.
Koka sockerärterna i lättsaltat vatten tills de börjar mjukna men har spänsten kvar.
Lyft med hålslev över dem till ett durkslag och skölj med kallt vatten. Låt dem rinna av och torka ordentligt på en kökshandduk.
Använd samma kokvatten och gör likadant med broccolin.
Blanda grönsakerna med olja i en bunke. Rör ner spiskumminen och det mesta av korianderbladen och sesamfröna. Lägg upp salladen på ett fat, häll över såsen och toppa med resten av koriandern och fröna.
Dryck:
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprtein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjöljproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ.
|