Broccoli- och ärtsallad med sesam och koriander
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 2 askar sockerärter (à 150 g)
  • 1 tsk hel eller malen spiskummin
  • 1/2 kruka koriander
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 msk rapsolja

Sås

  • 3 msk tahini (sesamförpaste)
  • 3 msk vatten
  • 1 liten vitlöksklyfta pressad
  • 1/2 tsk japansk soja
  • 1/2 msk honung
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 1 1/2 tsk mirin
  • 1/2 tsk salt

Skriv ut denna sida

Gör så här

  • Vispa ihop alla ingredienser till såsen. Den ska bli slät och tjock, men ändå gå att hälla, så späd eventuellt med vatten. Smaka eventuellt av med mer salt.
  • Skär broccolin i buketter. Ansa sockerärterna. Blanda dem inte.
  • Koka sockerärterna i lättsaltat vatten tills de börjar mjukna men har spänsten kvar.
  • Lyft med hålslev över dem till ett durkslag och skölj med kallt vatten. Låt dem rinna av och torka ordentligt på en kökshandduk.
  • Använd samma kokvatten och gör likadant med broccolin.
  • Blanda grönsakerna med olja i en bunke. Rör ner spiskumminen och det mesta av korianderbladen och sesamfröna. Lägg upp salladen på ett fat, häll över såsen och toppa med resten av koriandern och fröna.
  • Dryck:

     

    För alla

    Fri från gluten, laktos, mjölkprtein och ägg.

    Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.

    Gör mjöljproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ.