Bakad zucchini med fetaost
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser

  • 2 zucchini (à 500 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 3 kokta skalade potatisar
  • 3 tomater
  • 1 dl hackad persilja
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Skriv ut denna sida

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Dela zucchinin på längden. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form. Ställ in
    mitt i ugnen ca 15 minuter tills de är mjuka.
  • Skala vitlök och gul lök. Finhacka vitlöken och grovhacka löken.
  • Fräs lök och vitlök mjuka i olja i en stekpanna.
  • Skär potatisen i mindre bitar. Dela tomaterna och gröp ut och kasta innanmätet. Skär tomat och fetaost i tärningar.
  • Ta zucchinin ur ugnen. Gröp ut innanmätet och skär det i bitar. Blanda detta med potatis, tomat, persilja, fetaost, lök, salt och peppar.
  • Fyll zucchinin med blandningen. Gratinera i ugnen 15-20 minuter  tills de fått lite färg.
  • Dryck:

    För alla

    Innehåller gluten och ägg.

    Gör laktosfri: byt smör och mjölk mot laktosfria produkter.

    Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt mjölk med havre-, ris eller sojabaserad mjölkersättning.