Pototto med kantareller, citron & vitlök
Ingredienser för 4 personer
Pototton:
1 dl schalottenlök (finhackad)
50 g smör
400 g fast potatis (skalad, skuren i små kuber)
4 dl hönsbuljong
1 dl crème fraiche
150 g västerbottensost (riven)

Kantarell, citron & vitlök:
400 g kantareller (i bitar)
2 schalottenlökar (finhackade)
2 vitlöksklyfta (pressade)
smör till stekning
salt
1 msk citronskal (rivet)
3 msk bladpersilja (finstrimlad)

Skriv ut denna sida

Gör så här
Pototto:
Fräs lök i smör 2 minuter på medelvärme utan att den tar färg. Tillsätt potatis samt hönsbuljong och koka på svag värme under omrörning tills potatisen börjar mjukna och absorberat buljongen. Rör ner crème fraiche och västerbottensost.

Kantarell, citron & vitlök:
Stek svamp, lök och vitlök gyllene i smör. Smaka av med salt och blanda i citronskal och persilja. Servera ovanpå pototton.

Dryck:
Bäst passar ett fatlagrat fylligt & smakrikt vitt vin, Men det går också bra med ett fruktigt & smakrikt rött vin.