|
Thaifisksoppa med kokosmjölk och grön curry
Ingredienser för 4 personer
Ingredienser
- 300 g fisk i tärningar (t ex lax och torsk)
- 4 port ris (gärna jasmin)
- 125 g champinjoner
- 250 g broccoli
- 1 msk grön currypaste (ev mer efter smak)
- 1 msk olja
- 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
- 200 g körsbärstomater
- 400 ml kokosmjölk
- 2 msk asiatisk fisksås
- 1 msk pressad limejuice
- 1/2 kruka hackad koriander
|
Skriv ut denna sida |
Gör så här
- Tina fisktärningarna om de är frysta. Torka torra med hushållspapper.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Låt stå medan resten görs.
- Skär svampen i grova bitar.
Dela broccolin i mindre buketter. Skala broccolistammen och skär den i tunna skivor.
- Fräs currypaste i oljan ca 1 minut i en gryta eller rymlig kastrull.
Tillsätt broccoli och buljong.
Koka upp och låt koka ca 2 minuter.
- Lägg i fisk, svamp och hela körsbärstomater. Låt sjuda ca 3 minuter under lock. Tillsätt kokosmjölken. Sjud ytterligare ca 2 minuter.
Smaka av med fisksås och limejuice.
Strö över koriander.
- Servera fisksoppan med ris i varsin skål vid sidan om.
Dryck:
|
|