Rödbetssoppa med chèvrecrème
Ingredienser för 4 personer
500 g rödbetor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 lagerblad
1 tsk kummin
1-2 msk vinäger
salt och peppar

Chèvrecrème:
250 g chèvreost på rulle
250 g kesella

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Skala rödbetor och lök. Skala och hacka vitlöken. Grovriv dem på rivjärn.

2. Fräs rödbetor, lök och vitlök i smör i en rymlig kastrull ca 2 minuter.

3. Tillsätt vatten, buljongtärningar, lagerblad och kummin. Koka under lock på svag värme 20-30 minuter. Tillsätt vinäger och smaka av med salt och peppar.

4. Skär bort kanterna på chèvreosten. Mixa den slät med kesellan.

Servering: Servera soppan med chèvrecrème.

Dryck:
Ett friskt & fruktigt vitt vin, gärna av druvan sauvignon blanc är förträffligt till rödbetssoppan. Det går lika bra med rött vin, välj då bland de mjuka & bäriga. Den som hellre dricker öl väljer med fördel ett milt och friskt veteöl.