|
Fransk fisksoppa
Ingredienser för 4 personer
Ingredienser
- 400 g fryst torsk
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g fast potatis
- 1 fänkål
- 2 msk olja
- 3 msk tomatpuré
- 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 1 tsk timjan
- 1 dl lätt crème fraiche
- salt och peppar
|
Skriv ut denna sida |
Gör så här
- Tina torsken. Skär den i tärningar.
- Skala lök, vitlök och potatis.
Finhacka lök och vitlök.
Tärna potatisen ca 1x1 cm tärningar. Ansa och finstrimla fänkålen.
- Fräs lök, vitlök och fänkål i oljan i en stor gryta.
Vänd ner potatis och tomatpuré och fräs ytterligare ett par minuter.
Tillsätt buljong och timjan.
Låt småputtra ca 10 minuter.
Tillsätt crème fraiche.
- Smaka av grytan med salt och peppar. Lägg ner fisken i grytan och koka upp.
Dryck:
|
|