Fransk fisksoppa
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser

  • 400 g fryst torsk
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g fast potatis
  • 1 fänkål
  • 2 msk olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar

Skriv ut denna sida

Gör så här

  1. Tina torsken. Skär den i tärningar.

  2. Skala lök, vitlök och potatis. 
    Finhacka lök och vitlök.
    Tärna potatisen ca 1x1 cm tärningar. Ansa och finstrimla fänkålen.

  3. Fräs lök, vitlök och fänkål i oljan i en stor gryta. 
    Vänd ner potatis och tomatpuré och fräs ytterligare ett par minuter.
    Tillsätt buljong och timjan.
    Låt småputtra ca 10 minuter.
    Tillsätt crème fraiche.

  4. Smaka av grytan med salt och peppar. Lägg ner fisken i grytan och koka upp.

Dryck: