|
Fisksoppa med saffran och naanbröd
Ingredienser för 4 personer
Ingredienser
- 2 dl vatten (till aprikoserna)
- 10 torkade aprikoser
- 1/2 påse pinjenötskärnor
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1/2 kruka finhackad bladpersilja
- 2 värmda naanbröd
Fiskblandning
- 1 purjolök
- 1 gul paprika
- 400 g fryst, tinad sejfilé
- 1 paket saffran (à 1/2 g)
- 1 tsk paprikapulver
- 3 msk olivolja
- 1 krm salt
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc fond)
|
Skriv ut denna sida |
Gör så här
- Koka upp vatten i en liten kastrull. Skär aprikoserna i mindre bitar. Lägg i frukten och låt koka ca 5 minuter under lock. Ställ åt sidan. Rosta under tiden pinjekärnorna i en torr, het stekpanna.
- Fiskblandningen: Ansa och skär purjolöken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar.
- Blanda purjolök, paprika, saffran, paprikapulver, hälften av oljan och salt i en bunke. Tillsätt fiskbitarna och låt stå ca 5 minuter.
- Fräs fiskblandningen i resten av oljan 2–3 minuter i stor kastrull eller gryta. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning eller fond. Låt koka upp och sjud under lock ca 3 minuter tills fisken är klar. Tillsätt aprikoserna och kokvattnet. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Strö över pinjekärnor och persilja.
- Servera fisksoppan med varma naanbröd.
Tips Du kan dryga ut rätten med couscous eller bulgur.
Dryck:
|
|