Fisksoppa med saffran och naanbröd
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl vatten (till aprikoserna)
  • 10 torkade aprikoser
  • 1/2 påse pinjenötskärnor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 kruka finhackad bladpersilja
  • 2 värmda naanbröd

Fiskblandning

  • 1 purjolök
  • 1 gul paprika
  • 400 g fryst, tinad sejfilé
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk konc fond)

Skriv ut denna sida

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Skär aprikoserna i mindre bitar. Lägg i frukten och låt koka ca 5 minuter under lock. Ställ åt sidan. Rosta under tiden pinjekärnorna i en torr, het stekpanna.

  2. Fiskblandningen: Ansa och skär purjolöken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar.

  3. Blanda purjolök, paprika, saffran, paprikapulver, hälften av oljan och salt i en bunke. Tillsätt fiskbitarna och låt stå ca 5 minuter.

  4. Fräs fiskblandningen i resten av oljan 2–3 minuter i stor kastrull eller gryta. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning eller fond. Låt koka upp och sjud under lock ca 3 minuter tills fisken är klar. Tillsätt aprikoserna och kokvattnet. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Strö över pinjekärnor och persilja.

  5. Servera fisksoppan med varma naanbröd.

    Tips Du kan dryga ut rätten med couscous eller bulgur.

Dryck: