|
Fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa
Ingredienser för 4 personer
Ingredienser
- 500 g blandad fisk (t ex gös, torsk eller lax)
- 1/2 tsk salt
- 1 fänkål
- 6 salladslökar eller purjolök (6 salladslökar motsvarar 2 purjolökar)
- 1 msk olja
- 2 dl vitt vin
- 7 dl vatten
- 4 msk hummerfond (flaska)
- 1 dl vispgrädde
Salsa
- 1 grapefrukt
- 2 avokador
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk hackad persilja
|
Skriv ut denna sida |
Gör så här
- Skär fisken i bitar och salta den.
Skär fänkålen och salladslöken i bitar.
- Salsa: Skala grapefrukten hinnfri och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv.
Dela, kärna ur och ta avokadoköttet ur skalen.
Skär grapefrukt och avokado i små bitar och blanda ihop det. Krydda med pressad vitlök, sambal oelek och persilja.
- Fräs fänkål och salladslök hastigt i olja i en gryta.
Häll på vin, vatten, hummerfond och grädde.
Låt soppan koka upp.
Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme i 4-5 minuter. Servera soppan i skålar och lägg i salsan.
Dryck:
|
|