Fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa
Ingredienser för 4 personer

Ingredienser

  • 500 g blandad fisk (t ex gös, torsk eller lax)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 fänkål
  • 6 salladslökar eller purjolök (6 salladslökar motsvarar 2 purjolökar)
  • 1 msk olja
  • 2 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 4 msk hummerfond (flaska)
  • 1 dl vispgrädde

Salsa

  • 1 grapefrukt
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja

Skriv ut denna sida

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar och salta den.
    Skär fänkålen och salladslöken i bitar.

  2. Salsa: Skala grapefrukten hinnfri och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv.
    Dela, kärna ur och ta avokadoköttet ur skalen.
    Skär grapefrukt och avokado i små bitar och blanda ihop det. Krydda med pressad vitlök, sambal oelek och persilja.

  3. Fräs fänkål och salladslök hastigt i olja i en gryta.
    Häll på vin, vatten, hummerfond och grädde.
    Låt soppan koka upp.
    Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme i 4-5 minuter. Servera soppan i skålar och lägg i salsan.

Dryck: