|
Asiatisk fiskgryta
Ingredienser för 4 personer
Ingredienser
- 1 pkt tinad spättafilé (à 300 g)
- 500 g laxfilé
- 500 g räkor med skal (500 g räkor med skal motsvarar ca 200 g skalade)
- 2 msk rapsolja till stekning
- 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à ca 400 g)
- salt och peppar
Sås
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk ostronsås
- 3 msk sweet chilisås
- 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
- färsk koriander till garnering
|
Skriv ut denna sida |
Gör så här
- Skär rödspättan i ca 2 cm-tjocka strimlor. Skär laxen i ca 2 cm-stora tärningar. Skala räkorna. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs wokgrönsakerna i ca 3 minuter, lägg över på ett fat.
- Hetta upp woken på nytt med några droppar olja. Bryn fisken försiktigt i om-gångar. Salta och peppra. Lägg efter hand över fisken på fatet med grönsakerna.
- Sås: Skala och pressa vitlöken. Blanda med resten av ingredienserna till såsen, häll detta i woken. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
- Lägg i fisk- och grönsaksblandningen, låt småputtra i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner räkorna. Låt dem bli varma.
- Garnera med koriander. Servera gärna med ris.
Dryck:
|
|