Gör så här
1. Blanda mjöl,
ägg, saffran och så mycket vatten och olja att degen blir möjlig att arbeta. Den
ska vara ganska hård. Knåda och kavla den mycket tunt. Skär ut 8 plattor, 10x15
cm stora. (vill man fuska kan man köpa färska lasagneplattor)
2. Dela pilgrimsmusslor i fyra delar och halstra dem med schalottenlök, salt och
peppar samt hackad persilja. Fördela musselfräset på fyra av pastaplattorna,
lägg på de övriga fyra och kläm ihop kanterna med en gaffel. Koka i saltat
vatten 1-2 min.
3. Dela och rosta paprikorna i ugnen i 250ºC 10-15 min så att de går att skala.
4. Kör paprikaköttet, det röda och gröna var för sig, i mixer. Smaksätt med
citronsaft, salt och peppar. Hetta upp mosen och montera med smöret.
Servering:
Lägg upp raviolin på varma tallrikar och garnera med de två paprikamosen.
Dryck: Ett vitt, torrt vin med lite fatkaraktär passar extra bra.
|