Fisk- och räkmosaik med dillcrème
Ingredienser för 6 personer

Ingredienser

  • 250 g laxfilé
  • 250 g torskfilé
  • 2 dl skalade räkor (2 dl motsvarar ca 100 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 citron
  • 1 1/2 msk gelatinpulver
  • citronklyftor och späda salladsblad till garnering
  • smör till formen
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar

Dillcrème

  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl finskuren dill

Skriv ut denna sida

Gör så här

  • Dagen före nyårsafton. Sätt ugnen på 175°C.

  • Skär fisken i ca 1 cm stora tärningar. Grovhacka räkorna.

  • Dela, kärna ur och skär paprikan i så fina tärningar det går.
    Blanda försiktigt ihop alla ingredienser med gelatinpulvret i en bunke. Krydda med salt och peppar.

  • Smörj en brödform (25 x 10 cm för 6 port) och täck bottnen med bakplåtspapper.

  • Fyll formen med fisk- och skaldjursröran. Täck formen med aluminiumfolie. Ställ formen i en ugnssäker form.
    Fyll med vatten.

  • Tillaga mitt i ugnen ca 45 minuter.
    Låt svalna och ställ i kylen minst 12 timmar.

  • Dillcrème: Vispa crème fraichen med elvisp i en bunke tills den blivit ordentligt fast.
    Först blir den lös, men ju längre den vispas, desto fastare blir den.
    Blanda ner dillen.
    Smaka av med salt och peppar.
    Ställ i kylen. Hit kan förberedas.

  • 30–60 minuter före servering: Stjälp upp fisk- och räkmosaiken och skär i skivor.
    Lägg upp på ett serveringsfat eller tallrikar.
    Låt stå framme.

  • Strax före servering: Toppa med dillcrème och garnera med späda salladsblad och citronklyftor.
  • Dryck: