|
Fisk- och räkmosaik med dillcrème
Ingredienser för 6 personer
Ingredienser
- 250 g laxfilé
- 250 g torskfilé
- 2 dl skalade räkor (2 dl motsvarar ca 100 g)
- 1 röd paprika
- 1 citron
- 1 1/2 msk gelatinpulver
- citronklyftor och späda salladsblad till garnering
- smör till formen
- 1 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
Dillcrème
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 dl finskuren dill
|
Skriv ut denna sida |
Gör så här
Dagen före nyårsafton. Sätt ugnen på 175°C.
Skär fisken i ca 1 cm stora tärningar. Grovhacka räkorna.
Dela, kärna ur och skär paprikan i så fina tärningar det går.
Blanda försiktigt ihop alla ingredienser med gelatinpulvret i en bunke. Krydda med salt och peppar.
Smörj en brödform (25 x 10 cm för 6 port) och täck bottnen med bakplåtspapper.
Fyll formen med fisk- och skaldjursröran. Täck formen med aluminiumfolie. Ställ formen i en ugnssäker form.
Fyll med vatten.
Tillaga mitt i ugnen ca 45 minuter.
Låt svalna och ställ i kylen minst 12 timmar.
Dillcrème: Vispa crème fraichen med elvisp i en bunke tills den blivit ordentligt fast.
Först blir den lös, men ju längre den vispas, desto fastare blir den.
Blanda ner dillen.
Smaka av med salt och peppar.
Ställ i kylen. Hit kan förberedas.
30–60 minuter före servering: Stjälp upp fisk- och räkmosaiken och skär i skivor.
Lägg upp på ett serveringsfat eller tallrikar.
Låt stå framme.
Strax före servering: Toppa med dillcrème och garnera med späda salladsblad och citronklyftor.
Dryck:
|
|