Smördegstårta med rödlök, potatis och kapris
Ingredienser för 8 personer
Till fyllningen:
1/2 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 burk sardeller
28 oliver med kärnor
4 msk keso
4 dl smakrik riven ost
oregano
salt och peppar
 

Skriv ut denna sida
   

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper.

2. Skär löken i ringar. Fräs i oljan på svag värme utan att den tar färg. Skär potatisen i skivor. Bred ut lök på smördegen. Fördela potatis och kapris. Salta och peppra.

3. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter eller tills tårtan fått fin färg.

Servering: Smördeg är alltid godast nygräddad, så det bästa är att förbereda tårtan och grädda den strax innan gästerna kommer. Cocktailkapris kan bytas mot 2 msk vanlig kapris.

Dryck: En ljus lager är det bästa dryckesvalet.