Gör så här
Sås:
Mixa tomaterna hela och tillsätt salt, peppar och finstrimlad basilika efter
smak.
Gremolataolja:
Skala halva citronen med en vass potatisskalare, ta bara det gula på skalet.
Hacka citronskal, vitlök och persilja mycket fint och blanda med olivolja.
(Oljan blir ännu godare om den får stå en dag.)
Se receptet
pizzadeg kalljäst »
Sätt ugnen på 250º med en plåt i. Tryck eller kavla ut degen på bakplåtspapper.
Bred på tunt med tomatsås.
Pålägg:
Skär fänkålen tvärs över fibrerna i chipstunna skivor. Skär svampen i tunna
skivor. Fördela fänkål och svamp över pizzan, salta lätt. Dra över till den heta
plåten och grädda i 250º i 5-8 minuter.
*Pecorinoost
kan ersättas med parmesan.
Servering: Ta ut pizzan och hyvla genast över pecorino med potatisskalare. Droppa över
gremolataolja.
Dryck: Välj med fördel ett vitt friskt &
fruktigt torrt vin. Ett rött kryddigt & mustigt inte allför strävt är
också ett alternativ.
|