|
Grönkålspaj med valnötter
Ingredienser för 6-8 personer
Ingredienser
- 150 g smör
- 3 1/2 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
- 2 msk iskallt vatten
Fyllning
- 250 g färsk grönkål eller spenat
- 2 rödlökar
- 2 dl valnötter
- 3 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 200 g getost (chèvretyp)
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
|
Skriv ut denna sida |
Gör så här
Hacka snabbt ihop smör och mjöl, allra helst i en matberedare.
Tillsätt vattnet och fortsätt mixa tills du har en deg. Låt degen ligga i kylskåpet 30 minuter.
Fyllning: Repa och grovhacka grönkålen. Koka den i lättsaltat vatten i 5–10 minuter.
Låt rinna av i ett durkslag.
Skala, halvera och skiva löken tunt.
Fräs lök och kål i smör på inte alltför hög värme i en stor stekpanna några minuter.
Krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200°C. Tryck ut degen i en pajform.
Nagga degen med en gaffel.
Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen.
Grovhacka valnötterna. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk i en bunke.
Lägg kålblandningen i det förgräddade paj skalet.
Smula över chèvren och häll äggstanningen i formen. Strö över valnötterna.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen 35–40 minuter.
Dryck:
|
|