|
Skriv ut denna sida
|
Gör så här
Tonfisk:
1. Rosta alla kryddorna utom gurkmeja och saffran ca 5 minuter i torr panna på
mediumvärme. Tillsätt saffran och gurkmeja i panna och ta bort från värmen.
2. Mixa eller mal kryddorna i mortel när de svalnat.
3. Krydda tonfisken runt om med kryddblandningen och stek på hög värme i lite
olja.
4. Skär tonfisken i 3 bitar per person strax innan servering.
Tagetes och grapefruktsås:
1. Riv skalet av grapefrukten med rivjärn. Häll socker över skalet och låt stå i
ca 20 minuter.
2. Skär bort det vita från frukten och frigör klyftorna med en liten kniv, var
noga med att spara saften.
3. Mixa zest och klyftor tillsammans, spä med juicen om det är för tjockt.
Passera genom en fin sil när purén är slät.
Servering: Rör ned olivoljan i yoghurten. Lägg upp på faten tillsammans med tagetesbladen.
Dryck: Allra bäst passar ett
halvtorrt vitt vin som är druvigt & blommigt, men du kan också ta ett friskt &
fruktigt halvtorrt vin. Om du hellre vill dricka öl är veteöl det självklara
valet.
|
|