Gör så här
1. Dela tomaterna
och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra. Häll på lite olivolja och lägg på
vitlöken. Baka i 60ºC varm ugn mellan 4 och 6 timmar.(Tomaterna ska vara lätt
knapriga).
2. Stek svampen lätt knaprig i smör och olivolja. Salta och peppra.
3. Mixa timjan, bladpersiljan och oljan till en slät puré.
4. Spara två potatisar till fritering. Skala och koka resten av potatisen. Låt
den ånga av väl. Pressa den genom purépress eller använd elvisp. Blanda den med
grädde, mjölk. margarin, salt och peppar.
5. Tvätta de två sparade potatisarna och skiva dem tunt. Fritera dem knapriga i
olja. Låt de ligga på hushållspapper för att rinna av. Sätt chipsen som garnityr
i potatispurén.
Byxad abborre:
Gör ett snitt med kniven. Tag bort mittenbenet. Då erhålls en byxliknande
abborrfilé utan ben. Salta och peppra filéerna. Halstra med skinnsidan ner i en
het stekpanna med olivolja och lite smör. Vänd försiktigt. (Stek 1 - 2 minuter).
Skinnsidan ska vara knaprig. Servera genast.
Dryck:
Här kan man välja
en ljus lageröl eller ett fylligt & smakrikt torrt vitt vin.
|